Pressemeddelelse:

Europæisk elite til kørestævne i Knabstrup  

Elegant dressur, udfordringer i terrænet og præcision på keglebanen. Dansk Køreselskab byder på kørsel med hest og vogn på højeste plan, når nogle af Europas bedste kuske mødes i Store Bededagsferien på Dorthealyst ved Knabstrup. Ikke mindre end 75 ekvipager fra ni lande er tilmeldt stævnet, der også fungerer som generalprøve på sommerens VM.  

Ponyspandene varmer op til VM 2007

Ponyspandene er i overtal ved stævnet, som er sidste mulighed for at prøve banerne af inden sommerens VM for ponyer, der løber af stablen i juli i de pragtfulde og udfordrende omgivelser på Dorthealyst. Interessen blandt de udenlandske kuske er derfor forståeligt nok stor. Ud over de nordiske lande er der tilmeldt ekvipager fra Tyskland, Polen, Frankrig, England og ikke mindst USA, hvor kusken Miranda Cadwell tager turen med sine to welsh cob-ponyer Topy og Topaz. 

21 danske ponykuske slås om VM-billetter

Det er endnu ikke afgjort, hvilke kuske der skal repræsentere Dannebrog til sommer. Derfor handler det for de danske kuske også om at tilkæmpe sig én af de eftertragtede VM-billetter. Ikke mindre end 21 danske kuske med en, to eller fire ponyer for vognen lægger billet ind på dem. Blandt andet kommer de regerende danske mestre Peter Koux med Welsh Cob'en Taffy og Lars Dau med sit haflinger-tospand. De får følgeskab af Arnild Arp-Hansen og Henrik, der kører 1 spand pony og to-spandkuskene Henrik Sloth og Katja Lamborg samt firspandskuskene Thomas Petersen og Tea Giversen, der alle står på kandidatlisten.  

Også de store heste er forårsklar

Også i klassen for 2-spand hest bliver der hård konkurrence. De danske 2-spand kuske har ligeledes et verdensmesterskab i sigte, som finder sted i september i Polen. Den regerende danmarksmester Kurt Klindt går i clinch med de nærmeste konkurrenter fra Danmarksmesterskabet 2006: Anders Hansen, Poul Erik Pedersen og Peter Chr. Jespersen om de eftertragtede pladser til at vise de danske farver. Igen i år er der også 4-spand heste med, hvor Ole Buch Jensen får noget at se til med de to professionelle svenske kuske Thomas Erikson og Frederik Persson.

Fire dages konkurrencer

Stævnet varer fra torsdag morgen til søndag aften. Torsdag og fredag står det på dressur, mens  publikumsklassikeren maraton finder sted fra lørdag morgen med en 15 km rute, som afsluttes i de 7 teknisk udfordrende forhindringer, som er opbygget tæt på gården. Søndag afsluttes med kegleskørsel på bane.

Det store Internationale Kørestævne foregår den 3. – 6. maj 2007 på Dorthealyst, Knabstrup Møllebakke 4, 4440 Mørkøv.  

Se www.dansk-koere-selskab.dk og www.koereforbund.dk

Med venlig hilsen

f. Dansk Køre Selskab