Hvad sker der på Dorthealyst

Forberedelser til VM for pony i 2007 

Se meget mere på denne hjemmeside www.wdch-pony-07.dk

Jeg vil løbende informere her på hjemmesiden,  hvor langt vi er nået, og hvad der arbejdes med for tiden.

PBV
Gertrud

Arbejdsweekend den 14 - 15 april 2023
Rigtig mange var mødt op til arbejdsweekenden og der var stor aktivitet hos de 25 der deltog. Der blev malet både ude og inde så nu er der så flot både i køkken og cafeteria, samt alle de nye dressurbane hegn. Den gamle vandforhindring blev pillet ned, og den nye blev gjort klar. Der blev sat pæle ned til en ny forhindring der skal bruges til VM og den gamle brændestak-forhindring blev gjort færdig og malet. Den gamle og den nye dressurbane blev tromlet. I laden blev de nye dommerhuse gjort færdige og
klar til maling. De gamle forhindringer blev også malet og gjort i stand. Det var det skønneste vejr så hele flokken kunne side ude i solen og spise maden. Henny og Birger kom med den dejligste Gullash-suppe om lørdagen, og om søndagen stod det på Flæskesteg. For som et gammelt ordsprog siger: "Uden mad og drikke duer helten ikke".

10. april 2007
Så er foråret også kommet til Lysten og arbejdet er for alvor gået i gang. Der bliver hamret, banket, savet så det er en fryd.
Der bliver lavet nye dressurhegn til den nye kørebane og de er også blevet malet. Derudover bliver forhindringen med brændestakkene renoveret, stakkene bliver beklædt med plader hele vejen rundt og så skal de males, inden
forårsstævnet. Når stævnet er forbi skal der arbejdes videre med at sætte tage på dem alle sammen, og så bliver der malet døre og vinduer, det kommer til at fremstå som en hel lille landsby til VM.

Jeg vender tilbage efter Arbejds-Weekenden den 14. og 15. april, så har du ikke meldt dig til, til den, kan det nås endnu ved at ringe til Bent Rindum på tlf. 40520313.

26. august 2006
Så er det endelig lykkedes at få den nye dressurbane gjort rigtig plan og klar. Nu står den grøn og flot og bare venter på at blive stabil at køre på til næste år ved VM.
Derudover er vandledningerne, der går over til staldene og campingen blevet gravet i jorden, så nu sker der heller ikke noget med dem.
Gunnar Larsson og den faste flok havde travlt her i weekenden med at forberede stævnet i efteråret, og der blev lagt flis på i forhindringen, vi kalder "gryden" den med de store træstammer. Grantræerne er væk. 

Efter stævnet her i september, går Marianne i gang med at lave pile-flethegn rundt i forhindringen, så det skal nok blive flot.

3. august 2006
En flok på 10 flittige mænd stillede op på Lysten lørdag morgen for at udskifte det efterhånden meget utætte tag der er på klubhuset. Og man kan godt sige det var flittige mænd, for da klokken var otte om aftenen, stod taget færdigt og klart. Der blev i løbet af dagen drukket, ja du læser rigtigt, et utal af kander vand. Det er rigtigt dejligt at vi nu kan gå fremtiden i møde, med et nyt og tæt tag.

6. maj 2006
Så er der kommet vand i den nye vandforhindring og det ser ud til det lykkedes. Efter stævnet skal der arbejdes videre med beplantning og opstilling af forhindringen, der jo først skal bruges til VM 2007, for det kræver også noget tid før kanterne er groet til, så de kan holde.

Vandgravning Rørlægning Så kommer vandet

5. april 2006
Den 25. marts var Gunnar Larsson fra Sverige på besøg, så der kunne planlægges det videre arbejde med stævnet her til foråret og selvfølgelig det kommende VM, som helt sikkert også kom på tale.

Den 18. og 19. marts var der igen stor aktivitet ved den nye vandforhindring. Der skulle lægges fiberdug ud og laves fast bund inden frosten gik af jorden og det hele blev for blødt.
Desværre var der ingen der havde husket fotografiapparatet så vi kunne få nogle billeder af den hektiske aktivitet der var, så vi må nøjes med at vise hvordan det færdige (ind til nu) resultat ser ud.


19. februar 2006
Nu er den store gravemaskine gået i gang med at grave den nye vandforhindring. Som i kan se på billederne er der flyttet en masse jord her i weekenden, og det er blevet til begyndelsen af en sø med en ø inde i midten. Herefter skal alt planerings-arbejdet i gang og så skal der laves en bund i søen, så den kan holde til at der bliver kørt i den.
Det er et stort projekt som vi løbende vil orientere om.

14. februar 2006
Så er det på vej til forår - det aktive team er gået i gang. 

Gunnar Larsson har været på besøg på Lysten og alle muligheder er nu drøftet igennem. Resultatet blev, at vandforhindringen lægges uden for haven, hvor den må blive liggende til glæde for eftertiden.  Placeringen bliver helt nede i højre hjørne uden for haven ned mod banen, der hvor der stod en masse gamle grantræer, som nu ikke eksisterer mere. Efter det aktive team har været i gang, er alt fældet og brændt af - inden længe går gravemaskinerne i gang.  

P.t. barsles der med en forhindring mere ude ved broen. Den placeres på skrænten til højre for broen, der hvor der var en forhindring  ” i gamle dage”. Den kan nogle sikkert huske, "for det var derude vi væltede" vil de sikkert sige. 

Alt i alt er der nok at tage fat på.

18. december 2005
Nu er den officielle meddelelse fra FEI kommet. Det bliver helt bestemt Danmark der bliver vært for VM pony i 2007. VM for 2 spand heste bliver i Polen.

Forberedelserne bliver planlagt nu.

Den 6. januar 2006 mødes stævneudvalget for første gang med Gunnar Larsson, for at planlægge de 2 nye forhindringer, der skal bygges i 2006.

Den første forhindring bliver en vandforhindring i haven ved Dorthealyst; derudover er der planer om en anden ny forhindring for enden af den nye dressurbane, der hvor der tidligere var en forhindring.

Lidt hen på foråret begynder vi at samle nogle team`s, der skal arbejde med de forskellige opgaver, der er så mange af, til dette store arrangement. Der vil i den forbindelse blive brug for mange personer, som vil yde en indsats for at arrangementet skal lykkes.

Efterår 2005
Hvis nogen her i efteråret har været på, eller forbi Dorthealyst, og undret sig over, at det  nede i hjørnet ved haven og skoven, har lignet et månelandskab, så er det så ment bare fordi forberedelserne til det kommende VM for pony i 2007 er gået i gang.

Det meget jord er flyttet, fordi der er ved at blive lavet en kørebane mere med de samme mål, til opvarmningsbane.

Midt i november blev der sået græs, så nu kan det bare skynde sig at komme op.

I øjeblikket bliver der også barslet med planer om en forhindring eller to. Det er jo ikke for tidligt, hvis de skal gro lidt til og se pæne ud til VM.  

Jeg har planer om, løbende at fortælle her på siden, hvordan arbejdet med VM skrider frem. Og på et tidspunkt håber vi også på hjælp til det kæmpe arbejde.